Tredje besøg i skoven


Hej med jer

I dag har vi været i skoven med en dejlig flok drenge og deres pædagog Bettina. Vi var alle spændte på at komme tilbage i skoven og kigge på de kartoffel- og faldfælder som vi lavede og gravede ned i skoven sidste gang. Da vi kom ud i skoven var børnene hurtige til at finde deres fælder og vi tog dem med hen til et bord, hvor vi tømte glassene og kartoflerne ud i fotobakkerne for at kunne kigge nærmere på de insekter og frøer der var faldet i fælderne. Vi havde medbragt tovejs luppe, så børnene kunne kigge grundigt på insekterne for f.eks. at se hvor mange ben har de, hvad farve er de osv. I glassene var der bænkebidder, en del biller, som løbebiller og skovskarnbasse og derudover en lille skrubtudse unge, som børnene var meget optaget af. Da vi havde snakket om insekterne, satte vi dem ud i naturen igen.
Efterfølgende snakkede vi om at frøer kan springe rigtig langt og at det kan være svært at fange dem, når de springer. Springfrøer kan springe op til 2 meter, så derfor havde vi målt 2 meter op med grene og så skulle børnene forsøge at se om de kunne hoppe lige så langt som frøen. Børnene var som det kan ses på videoen nedenunder meget ivrige i at hoppe lige så langt som frøen.
Efter en masse hoppen som frøer, havde vi medbragt to sæt memory spil med de 11 arter af frøer, som findes i Danmark. Under vendespillet, fik vi når børnene vendte brikkerne, benævnt hvad de forskellige frøer hedder og snakket om hvilke arter, der findes i skoven. Børnene fik et sæt memory spil med tilbage i børnehaven, så de kan spille det med deres venner på stuen, og snakke om de forskellige frøer.

   

Som vi også har gjort de sidste to gange vi var i skoven, gik vi en tur i skoven inden vi spiste madpakker. Børnene fik lov til at bestemme, hvor vi skulle gå hen, og ligesom de andre gange gik turen hen til broen og skrænten, hvor de gerne ville løbe op og ned ad og så fandt børnene et gammelt træ, som de gik ovenpå og prøvede at holde balancen.
Efter en hurtig gåtur i skoven var vi alle sultne og klar til at spise vores madpakker, men inden vi kunne spise madpakker, skulle vi alle først prøve at spise som frøer, ved kun at fange maden med tungen. Det var lidt svært synes nogle af børnene, men efter et par forsøg lykkedes det alle børn at fange nogle rugfras med tungen. Da madpakkerne var spist cyklede vi tilbage til børnehaven og sagde farvel til hinanden.
Igen har vi nydt en dejlig formiddag i skoven med børnene og Bettina, og vi glæder os til at skulle på tur med dem igen på tirsdag.

De bedste hilsner

MANN 4

  

   


   

                            


























Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Udviklingsprojekt opgave 1

Dyreholds fremlæggelse

Opsamling på planteholdsopgaven