K4 opgave

Hej med jer




Vi vil byde velkommen til vores K4 aktiviteter, som er vores dejlige ekstra opgaver, som vi jo “altid nyder” at få.

                                               

                                          ovnbagte spuash og stribedebeder
D. 10.08.2021

Vi har valgt at vores K4 aktiviteter bliver at bruge vores højbed og vores grønt derfra som det har lykkedes os at gro derude. Vi har i dag plukket tre store Squash og nogle stribede rødbeder. Vi valgte at bruge en halv Squash og lidt stribede rødbeder, til at lave en lille nem ovnret, hvor vi brugte vores rodfrugter, krydrede med lidt oregano og hvidløgspulver for smag.


Vi har 2½ squash tilbage og nogle stribede rødbeder, som vi har lagt på køl, indtil næste ret er planlagt. Vi har snakket om alt muligt man kan lave med squash som f.eks. kage, lasagne, fyldte squash og andet vi kan komme på.


D. 17.08.2021

Vi har i dag valgt vores squash og stribede rødbeder retter, som vi vil lave som vores K4 aktiviteter, som vi vælger at lave sammen, når vi sidder i studietiden og arbejder på andet. Vi har valgt at lave syltede stribede rødbeder, squash frikadeller, squashkage, fyldte squash og squash blinis. Opskrifter til disse retter finder I nederst på bloggen, skulle I have lyst til selv at prøve. I dag lavede vi squash frikadeller, squash rösti, samt syltede stribede rødbeder og syltede squash.


D. 18.08.2021

Vi har i dag valgt at lave Rødbede pommes frites, fyldte squash og squash kage. det smagte virkelig godt. kagen gemte vi til dagen efter, men den var virkelig også god, vi kunne slet ikke smage squashen der var i.


Opskrifter

Syltede Rødbeder

INGREDIENSER
3½ dl eddike
2 dl rørsukker
400 gram rødbeder
Fra Gr.5 biotop, får vi dild.
12 Peberkorn
1 stk kanelstang

FREMGANGSMÅDE
Skrub rødbederne grundigt og fjern jordrester. Alt efter størrelse skal de nu koge mellem 35-50 minutter, til de er møre.
Lad dem køle af. Gnub herefter skrællen af rødbederne og skær den i mundrette skiver.
Hæld eddike og sukker i en gryde og kog op. Tilsæt krydderierne og lad det få et hurtigt opkog i 2-3 minutter.
Skold et eller flere glas, og læg rødbedeskiverne i.
Hæld den varme lage over, og lad dem trække i minimum 1 uge.

Syltede stribbede rødbeder: https://mandekogebogen.dk/syltede-roedbeder.194.html

                                                 


Squash frikadeller

INGREDIENSER
800 g. Squash
3 æg
7 spsk. hvedemel
1 spsk. friskhakket persille og basilikum
2 spsk. hytteost
Salt
Peber

FREMGANGSMÅDE
Squashen rives, saltes og trækker mindst ½ time, hvorefter de aftrykkes for væde.
Røres med æg, mel, krydderurter, salt og evt. lidt hytteost.
Steges gyldne i lidt olivenolie.


Squash kage

INGREDIENSER
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
90 gram Sukker
0.33 spsk. Olie solsikke/vindruekerne
60 gram Hvedemel
93.33 gram Squash
1 tsk. Bagepulver
0.33 tsk. Kanel, stødt
0.33 tsk. Vaniljesukker
13.33 gram Valnøddekerner

Glasur:
33.33 gram Flødeost, naturel
16.67 gram Flormelis
16.67 gram Smør
0.67 tsk. Vaniljesukker

FREMGANGSMÅDE
Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Heri røres olie, mel samt bagepulver og krydderier. Vend til sidst revet squash og hakkede nødder (kan udelades) i.
Bages i bradepande ca. 23 X 33 cm. med bagepapir ved 175 grader C. alm. ovn i 40 minutter.
Alle ingredienserne til glasuren røres sammen og kommes på kagen efter afkøling.

Squash kage: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/14287/squashkage-med-ostecreme


                                                           


Fyldte squash

INGREDIENSER
Mellemstore grønne squash (ca. 700 g)
Friskpresset citronsaft ½ dl
Groft salt ½ tsk

Fyld
Flåede tomater (ca. 400 g) 1 dåse
Finthakket porre (ca. 100 g) 1
Hakkede dildkviste 1 dl
Hakket bredbladet persille 2 spsk
Løse ris, parboiled (ca. 2½ dl) 200 g
Blødt smør 15 g
Små knuste fed hvidløg 2
Groft salt 1 tsk
Friskkværnet peber
Ost 75 g

FREMGANGSMÅDE
Bagetid: Sæt retten i en kold ovn. Indstil på 175° - traditionel ovn og bag i ca. 1 time.
Gratinering: Ca. 10 min. ved 250° - traditionel ovn. Vask de 4 squash og flæk dem på langs. Fjern kernerne, skrab fx med en ske. Læg de halve squash i et ovnfast fad. Dryp citronsaft på og drys med salt.
Fyld: Skær tomaterne i små tern. Bland tomater (med saft), porre, krydderurter, rå ris, pinjekerner, smør, hvidløg, salt og peber. Kom fyldet i squashene. Dæk fadet med bagepapir eller alufolie og bag retten midt i ovnen, til risene er møre. Drys ost på squashene. Skru op for ovnen og gratiner de fyldte squash øverst i ovnen til osten er gylden. Server med brød til.

Fyldte squash: https://www.arla.dk/opskrifter/fyldte-squash-med-ost/

                                                          

Squash blinis

INGREDIENSER
Grøn squash (ca. 175 g)
Groft salt 1 tsk
Æg 1½
Hvedemel (ca. ½ dl) 30 g
Groft salt ¼ tsk
Friskkværnet peber
Smør 12½ g

FREMGANGSMÅDE
Riv de to squash groft, kom dem i en skål og drys med salt - vend godt rundt.
Stil squashene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Kom de revne squash i en sigte og skyl med koldt vand.
Lad vandet dryppe godt af og vrid de revne squash næsten tørre, evt. i et viskestykke.
Rør squash, æg, hvedemel, salt og peber sammen i en skål.
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande (ca. 21 cm i diameter).
Læg ½ dl af squashblandingen 4 steder i panden - tryk dem let til små tykke pandekager.
Steg de 4 squashblinis ved jævn varme i ca. 12 min. - vend dem af og til.
Hold dem varme og steg de sidste 4 blinis i resten af smørret.

Squash blinis: https://www.arla.dk/opskrifter/squashblinis/



                                                                   

Basilikum Pesto

INGREDIENSER
2 store håndfulde frisk basilikum, kun bladene
100 g mandler
2 fed hvidløg
1,5-2 dl god olivenolie
75 g parmesanost
salt

FREMGANGSMÅDE
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor
Blend til pestoen har den rette konsistens. 
Kommes på et glad og opbevares på køl. 

                                                 

Bløde Squash boller med hørfrø

Ingredienser:
25 g. gær
3 dl. lunkent vand
1/2 squash, fint revet( ca.125 g.)
100 g. hørfrø
200 g. grahamsmel
450 g. hvedemel
1 æg
50 g. smør
1 spsk. honning
1 1/2 tsk. salt
mælk til pensling
lidt olivenolie

Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter squash, hørfrø, honning, æg, salt og grahamsmel og rør godt sammen.
2. Tilsæt melet lidt af gangen og rør dejen, meget gerne på maskine, til alt melet er æltet godt ind i dejen.
3. Tilsæt smørret i små tern og rør dejen ved høj hastighed til den slipper skålen, ca. 5-10 min. hav tålmodighed, og tilsæt endelig ikke mere mel selvom den ser klistret ud- den skal nok samle sig, men det tager tid.
4. Smør hænderne med en god sjat olivenolie, og tag dejen op og form den til en kugle. Smør ligeledes hæveskålen med lidt olivenolie og læg dejen heri. Det gør den nemmere at arbejde med. Drys lidt mel på toppen, beklæd skålen med film og et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
5. Del dejen i 16 lige store stykker ca. 75-80 g. /stk. og form dem til boller. Spænd gerne delen lidt op ved at folde bunden ind over hinanden og tril derefter bollerne runde. Hvis dejen klistrer kan du smøre hænderne med lidt olie, prøv ikke at bruge mere mel.
6. Lad bollerne efterhæve på en plade beklædt med bagepapir og et klæde over i ca. 30 min.
7. Pensl bollerne med mælk, og bag dem midt i ovnen, i en forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 10 min. Hvis du har damp program i din ovn kan det med fordel bruges.
8. Lad bollerne køle af på en brødrist inden de pakkes i lufttætte poser.




Vi vil selvfølgelig råde jer til at prøve at lave nogle af disse retter. De er jo ikke særlig svære og smagte virkelig godt, mums…


Vi løbende tilføje flere opskrifter, da vi stadigvæk får squash.


De bedste hilsner

Mann 4












Kommentarer

  1. Det ser lækkert ud, jeg tror jeg bliver nødt til at prøve blinis :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Udviklingsprojekt opgave 1

Kanotur i Haderslevdam

Gram lergrav